Hvorfor Spiser Hunde Afføring? Derfor Guffer Din Hun Lort

Pixabay - Lær mere om NAturlig Hund

Addd!!! Du har sikkert set det mange gange, hvor det har været lige så ulækkert og utiltalende at se på, når du har set en hund spise afføring. Det er altid et stort spørgsmål for mennesker, hvorfor hunde spiser afføring. Men der er faktisk en række naturlige forklaringer på, hvorfor hunde spiser afføring. 

Hunde spiser afføring på grund af flere årsager. For det første har hunde en naturlig lyst til fordærvet fødevarer - tænk kødben. Men meget tyder også på, at hunde spiser afføring, fordi de kan lide smagen. Den tredje årsag er, fordi hundene simpelthen keder sig. Der er en fjerde årsag, nemlig at hunden forsøger at fjerne andres forsøg på markering af området.

Sådan stopper du din hund i at spise afføring

Selvom det er ulækkert, så er denne vane absolut ikke unaturlig for hunde. Du skal derfor passe på med, hvordan du irettesætter din hund, da du irettesætter dens naturlige vaner. 

Noget af det bedste du kan gøre, for at stoppe din hund i at spise afføring er at aflede dens opmærksomhed, når der er udsigt til, at der lige skal spises en hundelort eller for eksempel en hestepære. Gør du det, så undlader du at rette på hundens naturlige instinkter, samtidig med at du for eksempel giver den en positiv oplevelse ved at spille på et andet instinkt. 

Er du for eksempel ude at gå med din hund i en skov, kan du her vælge at kaste en pind eller lignende, som hunden så jagter - hvilket også er et af hundens naturlige instinkter.

Hvis din hun ofte forsøger at spise afføring, så skal du overveje, om den får den rigtige kostsammensætning. Det er især mæthedsfornemmelsen og fraværen af fibre i kosten kan nemlig være skyld i dette.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til indlægget her. Find alverdens smart elektronik på deres webshop, eller besøg deres store blog hvor de b.la. forklarer alt om tekniske termer som WiFi 6, 5G, Bluetooth og meget mere.


Det kan være svært at være helt sikker på, hvor meget en hund spiser om dagen. Det varierer nemlig meget efter, hvor stor din hund er, hvilk…
Read More
Mange er af den overbevisning, at de fleste hunde kan spise stort set alt. Ganske rigtigt, så kan de også spise stort set alt, men det er la…
Read More