Hvor Længe Er Hunde Gravide

Pixabay, StockSnap - Lær mere om NAturlig Hund

 Hundes graviditet kan variere meget og det siges, at der er et gennemsnit på ca. 63 dage. Dette er selvfølgelig svingende grundet størrelse på hunden, størrelsen på hvalpene og hvor mange hvalpe, der er. Derfor siges det også, at variantionen kan være helt fra 54 til 72 dage. De tal gælder efter, at en tæve har accepteret parringen. 

Nogle gange kan tæver dog også snyde med en graviditet. Det har jeg selv oplevet med mine forældres tæve for nylig. 

Der er visse tegn, som en tæve giver, når en parring er fuldført og hermed fuldført korrekt og til ende. Tegnene kan eksempelvis være, at tævens kønsorgan ikke trækker sig helt sammen, når løbetiden er ovre, de bliver mere rolige, får problemer med at hoppe højt eller nemt kan blive trætte. 

Alle disse tegn gjorde mine forældres hund og gjorde alt efter bogen som en gravid hund, nu gør. Da terminsdagen kom, var der stadigvæk ingen hvalpe, men tålmodigheden var stadigvæk stor! Tæven havde fået hvalpe før, hvor hun også gik over terminen og det var da også først, da mine forældres hund nåede en uge over terminen, at min mor tog hende til skanning. Og det blev så med det resultat, at mine forældre fik en lang næse og der ingen hvalpe var!

Deres hund var sådan ca. bare blevet tyk af alt det hvalpefoder, hun havde fået, så hun kunne være robust og stærk til, når hvalpene kom og begyndte at drikke mælk. Tæven klagede bestemt ikke, men kom så også på en ordentlig slankekur efterfølgende.

Hvilket er et godt råd at slutte af på her. Skal din hund have hvalpe, er det godt med hvalpefoder, inden hvalpene bliver født, da de tærer meget på tæven og hendes depoter. Her kan du også undgå, at din tæve går i kalkmangel og hermed kalkchok. 

Skiltet øverst viser at denne artikel, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet finde: Sif Jakobs. Derfor er denne artikel ikke upartisk.


  Hvorfor og hvornår skal jeg give min hund snor på? Du skal som udgangspunkt altid have snor på din hund, så du har styr på hvad den…
Read More
Hvor gammel bliver min hund? Der er mange der stiller sig selv det spørgsmål, da man altid ønsker at leve længst mulig tid sammen med sin …
Read More
Det er ikke lige meget, hvor du bor i forhold til, hvor mange hunde du må have pr husstand. Der er både generelle og boligmæssig regler for,…
Read More