Hvor Mange Hunde Må Man Have Pr Husstand?

- Lær mere om NAturlig Hund

Det er ikke lige meget, hvor du bor i forhold til, hvor mange hunde du må have pr husstand. Der er både generelle og boligmæssig regler for, hvor mange hunde du må have pr husstand.

Hvor mange hunde du må have pr husstand er nemlig fastsat af Hundeloven, hvilket sætter et loft for, hvor mange hunde du må have. Se hvad hundeloven betyder for dig, samt hvilke andre ting der kan påvirke antallet af hunde, som du må have pr husstand.

Hundeloven - Maks 4 hunde pr husstand

Ifølge Hundeloven må du maksimalt have fire hunde pr husstand. Dog må du også have disse fire hundes hvalpe på ejendommen, indtil hvalpene er 18 uger gamle (fire en halv måned).

Hvis du gerne vil have flere hunde på din ejendom, så kræver det, at din ejendom anses for at være en kennel, hvilket kræver en særlig tilladelse.

Du kan dog nemt komme ud for, at du må have færre eller slet ingen hunde pr husstand. Det ses typisk i lejeboliger, hvor ejer og beboeren ikke er en og samme person.

Her står der i lejekontrakten, hvor mange hunde - eller husdyr, du må have pr husstand. Her ligger antallet typisk på nul til to hunde pr husstand. Det er dog de færreste udlejere, der ønsker hunde boende i ejendommen, så det kan i bestemte områder godt være svært at finde lejligheder, hvor du må have hund - især hvis der er tale om flere hunde.

Det er i hundeloven, at du kan se, hvilke hunderacer der er forbudte i Danmark, samt hvad lovgivningen siger om, hvornår du skal have din hund i snor.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find alt lige fra gode bluetooth høretelefoner til smarte keyboards og gaming headsets på avXpertens store webshop. 


De fleste har prøvet det - hundeejere eller ej, at blive slikket i ansigtet af en glad og overivrig hund. Nogen synes, at det er kært og kær…
Read More
Leder du efter en hundetræner i eller omkring Århus? Så behøver du ikke lede længere. Vi har samlet en liste over alle de steder, du kan få …
Read More
Mangler du et sted at træne din bedste ven? Hundetræning er enormt god for alle typer og størrelser af hunde. Ligeledes er det virkelig god …
Read More