Hvorfor Slikker Hunde I Ansigtet?

- Lær mere om NAturlig Hund

De fleste har prøvet det - hundeejere eller ej, at blive slikket i ansigtet af en glad og overivrig hund. Nogen synes, at det er kært og kærligt, mens andre synes, at det er klamt og absolut ikke særligt lækkert.

Men hvorfor slikker hunde i ansigtet? Hvis du ikke allerede ved det, så læs med her, hvor vi kommer ind på, hvorfor hunde slikker mennesker i ansigtet.

Derfor slikker din hund dig i ansigtet

Ligesom kys og kram forbindes med tryghed, kærlighed og nærvær for mennesker, så giver det at slikke sin ejer eller andre dyr og mennesker en hund samme følelse.

For en hund fungerer det at slikke på mennesker en afstressende følelse, samt hunden føler tryghed og samhørighed med dig, da du er dens væsentligste kontakt i livet.

Årsagen findes ved at se på hundemoderens kontakt med hvalpene, hvor den slikker dem, af omsorg, for at holde dem rene. Hunden forbinder derfor denne funktion med at vise omsorg og kærlighed - hvilket den viser overfor sin ejer, som på mange måder erstatter moderens rolle i dens liv.

Der er dog flere ting i det. Udover at det er et tegn på kærlighed og respekt, så kan det også være for at få din opmærksomhed, at din hund slikker på dig. Her ses det typisk i forbindelse med, at hunden savner mad eller at komme ud for at besørge sig.

Hvis du ikke vil have, at en hund skal slikke på dig, så skal du undlade at give en opmærksomhed ved det - negativ såvel som positiv. Her kan du ofte distrahere hunden ved at lege med den i stedet for.

Tak for støtten

Tak til Mondo Kaos for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af retro bukser eller andet retro- og vintagetøj. 


  Hvorfor og hvornår skal jeg give min hund snor på? Du skal som udgangspunkt altid have snor på din hund, så du har styr på hvad den…
Read More
Hvor gammel bliver min hund? Der er mange der stiller sig selv det spørgsmål, da man altid ønsker at leve længst mulig tid sammen med sin …
Read More
 Hundes graviditet kan variere meget og det siges, at der er et gennemsnit på ca. 63 dage. Dette er selvfølgelig svingende grundet stør…
Read More