Hvilke Hunde Bider Mest? Dem Skal Du Holde Dig Fra!

Jumpstory - Lær mere om NAturlig Hund

Muskelhunde og kamphunde er de mest frygtede hunde, når det kommer til, hvor meget mennesker er bange for hunde. Det er også de store hunde, der gør mest skade, da de med deres kraft gør større skade, når de bider.

Men hvilke hunde bider mest? Svaret overrasker måske lidt, for det er en af de mest populære hunderacer, der bider mest.

Schæferhunde bider mest

Flere undersøgelser i flere lande slår gang på gang fast, at det er schæferhunden, der er den hund, der bider mest. Det kan måske overraske lidt, da schæferhunden er blandt de mest populære hunderacer i Danmark.

Netop schæferhundens popularitet kan være en del af forklaringen på, hvorfor den netop topper listen over den hunderace, der bider mest. For den statistiske sandsynlighed for at blive bidt af en schæferhund vil automatisk stige i takt med, at der er flere af dem end andre hunde.

Mens schæferhunden topper listen, så følger disse hunde efter:

  • Rottweiler
  • Blandingshunde
  • Små hunde
  • Cocker Spaniel
  • Retriever
  • Hønsehund
  • Slædehund
  • Muskelhund
  • Gravhund

Flere af disse betegnelser dækker dog over flere hunderacer, hvilket gør, at det kan være svært at give en nøjagtig statistik på dem alle. Dog er det tydeligt at se, at større hunde oftest er meget velrepræsenteret på listen.

Med tiden bør bid fra muskelhunde dog blive mindre, da raceforbuddet bør minimere antallet af bid fra hunde af de racer, der går ind under betegnelsen muskelhunde.

Om det så betyder færre hundebid generelt, eller om andre hunde tager mere over, er der endnu ikke nok tilgængelig data til at give en reel konklusion på.

Tak til Lejfesttelt

Vi siger tak for støtten til lejfesttelt. Se deres store udvalg af udlejning til din næste store fest, heriblandt leje af gulv til telt for at få et solid underlag i det store festtelt. 


Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men …
Read More
Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogl…
Read More
Siden indførelsen af krav om et blåt EU-pas til hunde, katte og fritter den 1. oktober 2004, har det været et krav, hvis du skulle have din …
Read More