Hvorfor Piver Hunde?

Helena Lopes - Lær mere om NAturlig Hund

Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogle ofte, andre sjældent, men alle gør det nogle gange. 

At du er landet på denne artikel betyder sikkert, at din hund piver så meget, at du har undret dig over, hvad al den piveri egentlig skyldes. Netop det spørgsmål vil vi besvare i dette indlæg, der handler om hunde og deres tendens til piveri. 

Hvorfor piver min hund? Din hun piver af mange grunde. Det kan både skyldes sult, frygt, smerter, at den vil have opmærksom eller at den bare er glad for at se dig. At pive er altså bare en måde for hunde at kommunikere på, og det kan betyde alt fra ubehag til glæde.

Man kan altså ikke entydigt pege på en enkelt ting, som piveriet skyldes. Du er derfor nødt til at være opmærksom på, hvad der foregår i hundens omgivelser, hvis du vil finde ud af, hvad den egentlig piver over. 

Hvis din hund piver, når du kommer ind af døren, så skyldes det sikkert bare, at den er glad for at se dig. Piver den og hundeskålen er tom, så er den måske bare sulten. Er der torden eller fyrværkeri udenfor, så piver den nok fordi, at den er bange. 


Med alle de racer der findes i denne verden, så kan jeg godt forstå, at det kan være svært, hvilken hund man skal vælge, hvis det nu er på t…
Read More
Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men …
Read More
Siden indførelsen af krav om et blåt EU-pas til hunde, katte og fritter den 1. oktober 2004, har det været et krav, hvis du skulle have din …
Read More