Hvor Længe Vokser En Hund?

Pixabay - Lær mere om NAturlig Hund

Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men hvad med vores bedste ven, hunden? Hvor lang tid vokser vokser en hund egentlig? 

Vi kan allerede afsløre nu, at der selvfølgelig er forskel på, hvor lang tid de forskellige hunderacer tager om at blive fuldvoksen. 

Hvor længe vokser en hund? En hund kan vokse i helt op til 2 år, hvis der er tale om en stor hund. Som regel vel små og mellemstore hunde være færdige med at vokse efter lidt under et år, imens større hunde i gennemsnit tager mellem 11-15 måneder. Mange hunde er på det tidspunkt kun færdige med at udvikle deres vægt, men ikke deres skellet, hvilket som regel tager et par måneder mere. 

Din hund kan altså stadig være i gang med at vokse, selvom du umiddelbart ikke kan se det fysisk eller på vægten. Skelettet og knoglerne tager ekstra tid om at være helt færdigudviklede, hvilket også er grunden til, at de har brug for specielt fodere længere tid. 

En hvalp vokser allermest i de første 3-4 måneder. Det er også her, hvor det er allervigtigst, at hvalpen får rigelig og ordentlig næring. 


Med alle de racer der findes i denne verden, så kan jeg godt forstå, at det kan være svært, hvilken hund man skal vælge, hvis det nu er på t…
Read More
Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogl…
Read More
Siden indførelsen af krav om et blåt EU-pas til hunde, katte og fritter den 1. oktober 2004, har det været et krav, hvis du skulle have din …
Read More