Hvor Længe Er Hunde I Løbetid? Kend Din Hunds Løbetid

Jumpstory - Lær mere om NAturlig Hund

En hunhund, eller tæve, kommer i løbetid, allerede i dens første leveår. Typisk rammer den sin første løbetid, når den er mellem et halvt og et helt år gammel. 

Hvornår det lige sker, samt hvor længe det varer, afhænger af hunderacen. Det ses nemlig typisk, at det sker senere for større hunde. Men hvor længe er hunde i løbetid? Få svaret og andre indblik i hundenes løbetid i denne artikel.

Løbetid - Så længe varer den

Normalt er en hund i løbetid i tre ugers intervaller. Efter de tre uger går der normalt seks til otte måneder, inden hunhunden atter kommer i løbetid.

For nogle hunde kan der gå kortere tid, inden den næste løbetid på tre uger kommer, mens det i nogle tilfælde kan gå op til halvandet år.

Selve løbetiden er delt op i fire faser:

Forbrunst (proøstrus)

Brunst (østrus)

Hvilefase (meøstrus)

Udenfor brunst (anøstrus)

Her er det især de to første perioder, vi som mennesker bemærker. Det er der, hvor der blandt andet kan ses udflåd, mens tæven accepterer parring og har ægløsning. Disse to perioder varer omkring ni dage hver.

De øvrige perioder bemærker vi som mennesker sjældent. Hvilefasen varer omkring de 70 dage, mens tiden udenfor brunst varer omkring de 120-130 dage.

Der er derfor et forholdsvist lille vindue, som man skal ramme, hvis man ønsker hundehvalpe, især hvis de skal være racebestemte. 

Det er især i forbrunst-perioden, at du vil opleve, at hanhunde er interesseret i en hunhund, der dog endnu ikke er klar til at acceptere parring. 

Hvis du ønsker en mere konkret vurdering af, hvor langt din hunhund er i sin cyklus i forhold til de optimale tidspunkter for parring med henblik på at få hvalpe, så kan du bede din dyrlæge om at tage en celleprøve, mens ægløsningstidspunktet kan bestemmes med en blodprøve.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find en ny smart trafikalarm eller måske et nyt gamer tastatur i deres enorme udvalg af elektronik. 


Med alle de racer der findes i denne verden, så kan jeg godt forstå, at det kan være svært, hvilken hund man skal vælge, hvis det nu er på t…
Read More
Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men …
Read More
Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogl…
Read More