Hvor Meget Sover En Hund?

Canva - Lær mere om NAturlig Hund

Det kan være svært at svare på, hvor meget en hund sover. Det afhænger nemlig af flere ting. Først og fremmest, så spiller alderen en stor rolle i, hvor meget en hund sover. Hernæst betyder racen også en del. Til sidst er der naturligvis også en forskel fra hund til hund.

I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvor meget du cirka kan forvente, at din hund sover alt efter, hvor gammel din hund er.

Hvalpen

Såfremt din hvalp er helt normal, glad og rask, så vil den typisk sove et sted mellem 12-18 timer dagligt. Det kan muligvis føles som om, at den stort set ikke laver andet. I virkeligheden er det blot en vigtig del af, at den er i gang med at vokse sig stor og stærk.

Søvn er ufatteligt vigtigt for en hvalps udvikling, derfor er det vigtigt blot at lade hunden sove. Undgå at forstyrre eller vække hvalpen, når den sover. Den har brug for søvnen!

Den voksne

Voksne hunde sover stadig rigtig meget. Ofte ikke helt lige så meget som en hvalp, men stadig rigtig meget. Typisk vil en voksen og rask hund sove 13-14 hver eneste dag. Dette kan dog variere meget.

Faktisk er det meget svært at måle, hvor meget end hund sover. Den sover nemlig meget afbrudt, hvorimod vi mennesker som regel sover 7-8-9 timer i streg. En god tommelfingerregel er, at store hund sover mere end mindre hunde.

Den gamle

Når man har en hvalp, så skal man give ro og plads til, at den kan få sovet og blive udhvilet. Faktisk forholder det sig omvendt med den ældre hund. Gør man ingenting, så vil en ældre hund automatisk blive mere passiv, trække sig mere tilbage og hvile mere.

Dette er dog ikke det bedste. Det bedste man kan gøre er at aktivere hunden. Din gamle hund har altså behov for, at du gør en ekstra indsats for at holde den igang. Gå nogle lange ture, leg med hunden, snak med den osv.

Vær dog ikke bekymret, hvis den begynder at sove mere. Det sker helt automatisk.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak for støtten til Mondo Kaos. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet finde en fantastisk retro brudekjole.


Med alle de racer der findes i denne verden, så kan jeg godt forstå, at det kan være svært, hvilken hund man skal vælge, hvis det nu er på t…
Read More
Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men …
Read More
Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogl…
Read More