Hvorfor Hyler Hunde? Sådan Forstår Du Din Hunds Hyl

Jumpstory.com - Lær mere om NAturlig Hund

Er du træt af, at din hund hyler og larmer på alle mulige upassende tidspunkter?

Det kan være frustrerende som hundeejer, at hunden hyler på upassende tidspunkter, især når man ikke ved hvorfor. Det kan føre til, at man irettesætter hunden, uden at have forstået hvorfor den gør det.

I denne artikel vil vi give dig de hyppigste årsager til, hvorfor hunde hyler, samt hvad du kan gøre for at få dem til at lade være med det.

Hunde hyler, fordi der er noget galt, eller fordi de ønsker at få din opmærksomhed. Der er dog stor forskel på de to årsager - og derfor også hvordan du skal gribe det an.

  • Årsagerne finder du her:
  • For at få opmærksomhed
  • For at alarmere dens ejer (dig)
  • For at komme i kontakt med eller anerkende andre hunde
  • Reaktion på ubehagelige lyde eller støj
  • Angst
  • Sygdom

Der er intet unaturligt i, at din hund hyler. Det er nemlig en af dens primære reaktioner. Der hvor du som hundeejer skal reagere, er når årsagen er alarmerende.

Forstå din hunds hyl

Gør dig selv - og din hund den tjeneste, at du ikke bare skælder den ud, når den hyler. Forsøg i stedet at forstå hvorfor den gør det. Så bliver du både en gladere hundeejer, samt får en gladere hund.

Du kan måske godt slække lidt på det, når du kan se, at det er på grund af opmærksomhed eller den sociale kontakt med andre hunde. Du skal dog ikke negligere det over længere tid, da hunde som bekendt er sociale dyr og din manglende opmærksomhed kan skade hundens trivsel.

Der hvor du for alvor skal sætte ind, er, hvis du kan se, at din hunds hylen skyldes angst eller sygdom. Netop angsten kan være et biprodukt af den manglende opmærksomhed, eller hvis din hund tidligere har været udsat for traumatiske oplevelser, svigt eller lignende.

Husk hertil, at din hund har en bedre og mere følsom hørelse end dig, så reaktionerne på lyde vil ikke altid være så mærkbare på dig, som de er på din hund. Sørg derfor for ikke at lukke din hund ind i små rum med ting, som udgiver støj. Det gælder også mekanisk støj, som måske ikke høres så markant af dig. 

Hvis din hund bliver ved med at hyle over længere tid, så kan det være et tegn på enten angst, længere tids manglende opmærksomhed eller sygdom. Hundens hyl er enten et tegn på, at den søger opmærksomhed - din eller andre hundes, eller på ubehag.

Fortsætter din hund med at hyle over længere tid, så kan det være et tegn på sygdom - også selvom det ikke kan ses på hundens adfærd eller rent fysisk. Overvej derfor at kontakte din egen læge, hvis din hun hyler vedvarende over længere tid, samt hvis det er et tiltagende problem.

Hyl er ikke det samme som at gø

Du må ikke misforstå din hunds signaler, for hyl er ikke det samme, som at din hund gør. Når det er sagt, så er de fleste hundeejere heller ikke i tvivl om forskellen på de to hundelyde. 

Hyl kan dog enten være i form af konkrete hyl eller pivelyde, hvorimod hundens gøen er en mere højlydt lyd. 

Her kan du gøre dig selv og din hund den tjeneste, at du lytter til den og er opmærksom på dens signaler, når den hyler. Så kan du hurtigt læse ud fra hundens kropssprog og reaktioner, hvorfor den hyler.

#BilligFitness.no

Til denne artikel har vi modtaget støtte fra Billig Fitness, hvilket vi gerne vil sige dem mange tak for. Hos Billig Fitness finder du alt inden for fitnessudstyr i både Danmark, Norge og Sverige. Mangler du en yogamåtte i Norge kan du finde deres udvalg på følgende link ? https://billigfitness.no/colle...


Med alle de racer der findes i denne verden, så kan jeg godt forstå, at det kan være svært, hvilken hund man skal vælge, hvis det nu er på t…
Read More
Mennesker kan vokser i helt op til 18 år, hvilket er helt exceptionel lang tid, hvis man kigger alle andre dyr, der findes på planeten. Men …
Read More
Hvis man er hundeejer, så er man helt sikkert også bekendt med, at en hund vil pive fra tid til anden. Alle hunde piver engang imellem, nogl…
Read More