Hvorfor Spiser Hunde Græs?

canva.com - Lær mere om NAturlig Hund

Som hundeejer er der god sandsynlighed for at du har oplevet at din hund spiser græs i forskellige sammenhænge.

Men du undrer dig måske hvad grunden egentlig er til at hunde spiser græs, og netop dette får du svar på i dette indlæg.

Min hund spiser græs - hvorfor, og er det skadeligt?

Modsat katte, spise hunde ikke udelukkende kød og kan faktisk godt spise planter uden at de tager skade af det.

Dog foretrækker de fleste hunde en diæt bestående af primært kød, og der er ingen hunde som kan leve udelukkende på en vegansk diæt, tværtimod kan vegansk diæt for hunde faktisk være utrolig farligt.

Grunden til at hunde nogle gange spiser græs, er ikke fordi de er sultne, men mere bare fordi de kan.

Deres ulve forfædre spiste nemlig hyppigt diverse bær, græs, planter osv. Som fx fandtes i deres byttes mavesæk.

Derfor har hunde ikke noget imod at spise en smule græs eller andre planter/grøntsager, men de foretrækker dog for det meste kød.

Der er ikke noget skadeligt ved at din hun spiser helt naturligt græs, dog skal den helst ikke spise for store mængder, da det kan lede til opkast eller ubehag i maven.

Der hvor problemer kan opstå, er hvis hunden spiser noget som ikke burde være i græsset, fx metalrester, snegle osv. Som kan lede til problemer i hundens mave.

Dog er hunde som regel gode til at vide om græs er spiseligt eller ej, så du bør for det meste ikke gøre meget ved at din hund nyder en lille græssnack i ny og næ.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du utallige mærkevarer til hjemmet, som fx en af de flotte Kähler Ursula kopper og krus.


Er du træt af, at din hund hyler og larmer på alle mulige upassende tidspunkter? Det kan være frustrerende som hundeejer, at hunden hyler p…
Read More
Noget af det eneste som er negativt ved at have hund er de mange hundehår som sidder fast på møbler, gulvtæp, tøj og andet. Derfor kan det …
Read More
Hunde kan gø af mange forskellige årsager, men nogle racer gør generelt mere end andre. Ofte prøver en hund at fortælle noget, hvis den gør,…
Read More